Fitness-kuvaukset

Miten valmistaudutaan fitness- ja kehonrakennuskuvauksiin

Vaatteet

Valitse kuvauksiin mahdollisimman istuvia tai melkein tiukkoja vaatteita. Jos toppi tai shortsit ovat vähänkin tilavia, ne saattavat näyttää roikkuvilta kuvissa.
Älä ota mihinkään kuvauksiin mustia tai tummia vaatteita. Mustat ja tummat vaatteet vievät ääriviivat kehostasi ja tekee valokuvaajalla hankalaksi toimia, koska voit hukkua taustaan, jos kuvaukset salilla, jossa esim. musta kumimatto.
Käytä mielikuvistasi vaatteiden valinnassa. Älä tyydy samanlaiseen merkkitoppiin kuin melkein kaikilla on salilla. Erottaudu joukosta, ole yksilöllinen. Ethän halua kenenkään sanovan kuvistasi, että muuten ok, mutta toi toppi on tosi yleinen ja tylsä?

Naiset

Kuvaus ei ole millään tavalla normaali tilanne, vaan siinä on aina ripaus glamouria. Kilpailijalla pitää olla huoliteltu melko vahva meikki sekä tyyliin sopiva kampaus. Jos et osaa meikata tai laittaa hiuksiasi näyttävästi, pyydä kaverisi apua tai ilmoita kuvaajalle, että haluat paikalle meikkaajan, jolle tietysti täytyy maksaa extraa.
On päivänselvää, että jos panostat itseesi, treenaat kovaa, noudatat terveellistä ruokavaliota ja haluat näyttää hyvältä, niin tämä kaikki pitää näkyä korostetusti myös kuvissa. Kuvat eivät ole arkielämääsi, ne ovat fitnesselämäsi highlightseja, joihin olet treenannut ja dieetannut kovaa. Mikset sitten ottaisi kaikkea irti. Voiko olla yhtään surkeampaa näkyä kuin upeat kuvat, mieletön vartalo, mutta surkea stailaus?

Studiovaloilla kuvatessa on hyvä olla vahva meikki, ja puuteri poistamaan ihon kiiltoa. Muista ihmeessä ottaa puuteria mukaan ja tarkistaa se aina kuvausten välillä.
Jos sinulla on forforinvalkoinen iho, se ei varmasti näytä kovin hyvältä kuvissa. Sinun pitää laittaa vaikka yksi kerros kisaväriä (joka ei sotke vaatteitasi tai tee sinusta läikikästä), erikseen myytävää kuvausväriä tai ottaa pohjarusketusta auringossa tai solariumissa.

Kuvauksissa voidaan käyttää myös tavallista baby-öljyä, joka saa ihosi loistamaan kuvissa ja näyttämään terveemmältä. Liika öljy tekee taas hikisen näköisen, joka voi taas olla jossain salitreenikuvissa hyväkin näköistä.

Miehet

Miehillä on sikäli helpompaa kuin naisilla, ettei meikkejä tarvita eikä hiusten puunaustakaan ihan samalla tavalla. Kuitenkin kuvauksiin ei kannata tulla Chuck Norris- tai play off –parrassa. Pienikin sänki näkyy kasvoista selvästi ja tekee kasvoistasi turvonnen näköiset. Tästä syystä aja parta juuri ennen kuvausta, niin kasvosi näyttävät skarpimmalta kuvissa.
Jos olet ihan supervalkoinen, voit laittaa kisaväriä kerroksen, mutta katso ettei väri tuhri vaatteitasi kuvauksissa, jossa saatat hikoilla melkoisesti.

Asennot ja liikkeet

Mieti etukäteen millaisia kuvia haluat itsestäsi, esim. mitä liikkeitä salilla, voit hakea esimerkkikuvia netistä tai lehdistä. On tärkeää, että SINÄ tiedät mitä kuvia tullaan ottamaan, koska kuvaaja voi antaa vain pieniä ohjeita kuvauksessa, mutta hän ei tullut suunnittelemaan puolestasi miten poseeraat tai mitä treeniliikkeitä tekisit. Kuvaaja voi tietysti kyllä sanoa mitkä liikkeet eivät ehkä sovi sinulle, koska vartalosi ei ehkä taivu siten kuin sen pitäisi taipua.
Kuvauksia pitää harjoitella paljon. Se ei tarkoita muutamaa poseerausta peilin edessä joka aamu tai ilta, vaan ihan kunnon harjoittelua. Figure Olympia Nicole Wilkins kertoi, että hän on tuijottanut peiliä ja etsinyt satoja tunteja niitä asentoja ja ilmeitä, joissa hän näyttää hyvältä. Kaikki tarvitsevat siis harjoittelua, niin sinäkin!

Kuvat voidaan ottaa joko salilla tai ulkona sää salliessa. Mukaan voi ottaa rekvisiittaa, aurinkolaseja, käsipainoja, yms. jos kuvataan muualla kuin salilla. Muista kysyä lupa salilta missä kuvataan!

Kia Rantalainen Tommi väri Matias-2 Mikko Ovaskainen Kari Tarvainen Kati Alander Teemu Vuorinen 2 Tommi Palokangas